Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: "Stod för strålande insats och magisk lyftning"

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion veckans Norrlandselva – de ­bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK. Elvan baseras på insatserna den senaste veckan. Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i veckans lag.

Uppställning (4–5–1)

Målvakt:

Tommy Naurin, GIF Sundsvall (9)

Trots att GIF Sundsvall har sjunkit som en sten i tabellen är han den målvakt som har gjort flest räddningar i Allsvenskan och har en räddningsprocent som placerar honom i toppen av målvaktsligan. Svarade för en makalös enhandsräddning i slutet av första halvlek mot Malmö, klart tv-mässig. Hörnmålet glömmer vi.

Försvarare:

Eric Larsson, GIF Sundsvall (8 )

Stängde ner sin kant defensivt mot serieledande Malmö och bidrog i mån det gick i offensiven. Alltid löpvillig.

Marcus Danielson, GIF Sundsvall (10)

Var nästan i vårform. Vi såg en "Glenn Hysén-brytning" , ett par blockar och lugnt och tryckt försvarsspel i eget straffområde.

Joshua Nadeau, Gefle IF (3)

Höll ihop Gefleförsvaret med säkert positionsspel, men insläppta mål på frispark och hörna har inte Gefle råd med.

Walid Atta, Östersunds FK (4)

Stod för stabilitet bakåt och bidrog även offensivt i den starka förstahalvan mot Häcken. Ett dubbelt konstnummer i eget straffområde i slutminuterna av första räddade ÖFK då. Raset i andra gav honom en dålig 30-årspresent, men får "fira" med Etiopien och landslagsspel den här veckan i stället.

Mittfältare:

Andrew Stadler, Östersunds FK (5)

Flyttades ner från den vanliga anfallspositionen till yttermittfält och stod för en strålande insats. Hade flera lyckade samarbeten på kanten redan innan den magiska lyftningen som gav assist till Curtis Edwards första allsvenska mål.

Lars Gerson, GIF Sundsvall (6)

Luxemburgaren smällde på, tog plats och vann bollar/hindrade spelvändningar. GIF Sundsvall behöver en sådan Lars Gerson resten av hösten.

Kwame Bonsu, Gefle IF (2)

Fick äntligen starta igen, och då som ensam anfallare. Otacksamt, gjorde bättre ifrån sig när han flyttades ner på mitten och borde få chansen igen.

Brwa Nouri, Östersunds FK (7)

Den trygga innermittfältaren leverade som oftast en stabil insats, så skicklig på att hålla boll, vrida och vända och hitta utvägar ur de flesta lägen. Inte konstigt att Irak vill dra nytta av hans spel i VM-kvalet.

Johan Bertilsson, Gefle IF (6)

Syntes inte mycket mot Djurgården, men fortsätter göra mål och producera poäng. 5+6 är imponerande med tanke på hur dåligt Gefle IF gått.

Anfallare:

Curtis Edwards, Östersunds FK (2)

Succén rullar vidare för den från division 3 uppflyttade britten. Uppflyttad i anfallet leverade han direkt sitt första mål i allsvenskan och gav ÖFK ledningen. Flera snillrika pass och löpningar plussar på även utöver det.