Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckans DVD-tips

Apa finner kärlek, fisk finner mat och pappa finner Nemo. Richard Pettersson, ägare av Luna zoo, tipsar om tre filmer som sätter djuret i centrum.

King Kong dök först upp på filmduken 1933 men fick sig 2005 ett välkommet ansiktslyft. Richard tycker att remaken har bättre specialeffekter, men föredrar i övrigt originalet från 30-talet.

– Historien är bättre i originalet och den är charmigare eftersom specialeffekterna är så dåliga.

En annan klassiker som Richard kommer ihåg är Steven Spielbergs Hajen som kom 1975.

– Det är tveksamt om jag skulle gilla den om jag såg den i dag, men jag kommer ihåg att den var spännande med låten och allting. Han som spelar huvudrollen är en bra skådis också.

Hajen handlar om hur en stor vithaj terroriserar en ö och Spielberg gav de mekaniska hajkäkarna som användes under inspelningen smeknamnet Bruce.

I den animerade Hitta Nemo från 2003 finns det också en vithaj som heter Bruce, men det var inte honom som Richard fastnade för när han såg den filmen med sina barn.

– Jag gillar att de visar hur korallreven plundras för det är bra att folk får upp ögonen för det. Jag tycker att man ska ha sötvattensakvarium och köpa fina odlade söt-

vattensfiskar i stället.

Har du ett eget filmtips på djurtemat? Skriv en kommentar.