Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VBK hoppas på skräll

Med stjärnan Linus Tholse tillbaka i laget hoppas Södertelge VBK skrälla i dagens hemmamatch mot tabelltvåan - och Grand Prix-segraren - Falkenberg.

Efter fyra raka silver bärgade Falkenberg i söndags sitt femte Grand Prix-guld, sedan laget malt ned serieledarna Hylte/Halmstad i finalen.

– Många tippade ju att vi skulle spela GP, så det är en besvikelse att vi inte var med, säger Lasse Broström, assisterande tränare i SVBK, som var på plats för att bland annat scouta laget inför dagens drabbning.

– Alla tror förstås att Falkenberg ska vinna. De har bland annat Dardan Lushtaku (passare) som vi får se upp med, men vi är ett helt annat lag hemma och det är det då finns chans att skrälla. Men vi får hoppas att de inte är lika taggade som mot Hylte/Halmstad, säger Broström med ett skratt.

Efter att ha missat förra veckans förlustmatch mot Linköping, är SVBK-stjärnan – och förre Falkenbergsspelaren – Linus Tholse tillbaka i laget.

– Det kommer bli en helt annan match än den i höstas (1–3). Som lag har vi blivit mycket bättre under de senaste månaderna, så det kommer bli bra volleyboll i Täljehallen, säger Linus Tholse, som fortfarande har bra kontakt med sina tidigare lagkamrater.

– Pedro (Mendes) ska komma upp till Stockholm efteråt. Om vi vinner så får han väl stanna kvar, skrattar Tholse.