Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växtbaserad "fulmat" och skippade engångsartiklar – Södertälje kommuns mat utsedd till Almedalens klimatsmartaste

Södertälje kommun med projektet Matlust kammande hem priset "Almedalens klimatsmartaste mat", som delades ut under onsdagseftermiddagen.

Med följande motiveringen knep kommunen förstaplatsen med Matlust:

"Med främst växtbaserad mat och med fokus på närproducerade och ekologiska ingredienser har vinnaren på ett inspirerande sätt kommunicerat hur man kan äta för planetens bästa. Vinnaren har även använt sig av mat som annars skulle slängas, så kallad "fulmat", samt valt att helt skippa engångsartiklar. Det är med glädje vi presenterar årets vinnare i Almedalens klimatsmartaste mat: Södertälje kommun och projektet Matlust!"

För att uppmuntra Almedalsarrangörerna att göra klimatsmarta matval delas priset ut av Världsnaturfonden WWF, Naturskyddsföreningen, Greenpeace Sverige, Djurens Rätt, Medveten Konsumtion, Svensk mat- och miljöinformation, Vegonorm, Ekoguiden, Fores, PUSH Sverige och CarbonCloud, enligt ett pressmeddelande.