Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattnet tillbaka i Skogsbrynsbyn

Nu har de boende i Nibble Skogsbrynsby i Ytterjärna vatten igen.(Uppdaterad 16.45)

– Nu har vattnet helt slutat rinna. Vi får ingen info från hyresvärden eller de som har hand om driften. Hjälpsamma grannar informerar i stället varandra genom telefonkontakt, skriver en boende i ett mejl till LT.

Problemet är en frusen ledning och en prognos säger att de boende ska ha vatten igen någon gång under fredag eftermiddag. Fastighetsskötaren Daniel Geiger på Eneby bygg hänvisar de boende till företagets växel för att få veta mer.

– Vid större problem som det här har växeln alltid uppdaterad information, säger han.

Uppdaterad 12.17

När LT vid tolvtiden pratar med Eneby bygg jobbar de för fullt för att få vattnet tillbaka. Prognosen är att de boende ska ha vatten i eftermiddag är oförändrad.

Uppdaterad 16.45

– Vi pustar ut efter ett intensivt dygn. Nu har alla vatten, allt fungerar som det ska, säger Mikael Walldén på Frötallen, bolaget som sköter vattnet i området, när LT pratar med honom vid klockan 16.45.

Som mest var 50-talet hushåll utan vatten. Avbrottet orsakades av kylan. En ledning frös. Men även om det kalla vädret fortsätter ska de boende i området inte behöva vara oroliga, säger Mikael Walldén.

– Nu har vi det här under bevakning. Det ska inte kunna hända något mer.