Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenskador på flera håll i Södertälje efter plötsligt och kraftigt oväder

 
Åska och regn överraskade Södertälje
Visa alla artiklar

SOS-alarm fick under torsdagseftermiddagen in många larm om vattenskador efter det att ett stort oväder drog in över Södertälje med omnejd.

Anmäl text- och faktafel

Vid 14.00-tiden på torsdagen drog ett kraftigt regn- och åskoväder in över centrala Södertälje med omnejd.

Räddningstjänsten började arbeta på Dalgatan efter att ett larm om vattenskada inkom klockan 14.20. Det var en stor mängd vatten som tagit sig in i lokalen.

Vattenskadan ska ha drabbat ett hus med företagslokaler, bland annat ska ett glasmästeri funnits i byggnaden.

Arbetet med att få ut vattnet ur lägenheten pågick under ca tre timmars tid. En restvärdesledare kallades till platsen, på mandat av försäkringsbolagen, för att skapa sig en bild av skadeläget.

Läs också: Trafikaos när himlen öppnade sig och vattenmassor forsade in i centrum: "Jag hade ingen chans, motorn la bara av"

Många larm har utlösts

Larmoperatörerna hos räddningstjänsten kunde vittna om att en hel del larm på kort tid utlöstes i samband med att ovädret bröt ut under torsdagseftermiddagen.

Vid 17.20-tiden inkom ett SOS-alarm om vattenskada i en byggnad på Östergatan. Enligt initiala uppgifter rörde det sig om en decimeter vatten i byggnaden. Räddningstjänsten kallades till platsen för att få undan och pumpa bort vattnet, och uppskattades kunna lämna platsen strax före 20.00 på torsdagskvällen.

Strax före klockan 18 inkom ett SOS-alarm om vattenskada i en villa i Geneta. Initiala uppgifter sa att en 110 kvadratmeter stor källare skulle vara fylld med vatten, närmare bestämt 5-6 centimeter. Räddningstjänsten vattensög på platsen och uppskattades kunna lämna strax efter klockan 20.00 på torsdagskvällen.

Myntstigen i Södertälje drabbades två källarförråd av vattenskador, men enligt räddningstjänsten var det mestadels bråte som utsatts. Räddningstjänsten kunde lämna platsen på mindre än en timmas tid.

Platsen baseras på initiala uppgifter till SOS-alarm.