Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenskada på Järnagatan – fastighet saknade vatten och trafiken leddes om

Mellan 10.30 och 15 på lördagen pågick en omfattande vattenläcka på Järnagatans södra del.

UPPDATERING KL 15. 30: Vattnet är nu åter tillbaka i fastigheterna.

En större vattenledning sprang läck på Järnagatan under lördagen och gatubeläggningen sprack upp med anledning av det framforsande vattnet.

Polisen var på på plats och dirigerade om trafiken och bilister uppmanades ta vägen via Nygatan och inte svänga ner på Järnagatan. Däremot släpptes inledningsvis bussarna förbi. När Telge nät lokaliserat rätt brunn och stängt av vattnet så stoppades trafiken helt på Järnagatan mellan Nygatan och Lovisinsgatan för att gatan skulle kunna grävas upp och ledningen lagas.

Till följd av läckan saknades vatten en längre tid i kvarteret Herkules med Quality Hotel Park samt fastigheterna på motsatta sidan Järnagatan, med bland annat Tidermans konditori och Actic. Under tiden arbetade Telge med att få fram nödvatten till de drabbade fastigheterna.

Vid runt klockan 15 på lördagen var den trasiga vattenledningen lagad och vattnet återigen tillbaka i fastigheterna, som inte har har drabbats av fuktskador till följd av översvämningen – räddningstjänsten kunde konstatera att vattnet rinner längs Saltsjögatan och Lovisinsgatan och inte ner i någon källare.

Däremot kommer ytterligare mark- och stenläggningsarbeten att behöva göras då vattnet har underminerat platsen. Det uppger Mats Hansson, tjänsteman i beredskap på Södertälje kommun.