Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås besked: "Hotet är avvärjt"

VIK Västerås ser ut att kunna spela i hockeyallsvenskan nästa säsong. I ett meddelande på sin hemsida går klubben ut med att man nu klarar de ekonomiska krav för att undvika konkurs och kunna spela i hockeyallsvenskan.

Annons

Så här skriver VIK Hockey på sin hemsida, enligt tidningen VLT:

”VIK Hockey kommer under dagen på inrådan av vår rekonstruktör begära att rekonstruktionerna skall avbrytas. VIK:s revisor har meddelat att licensnämndens kapitalkrav om 1 Mkr för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan nu är uppfyllt. Vad gäller aktiekapitalet i VIK AB är detta också till fullo återställt."

"Vi kan alltså glädjande nog konstatera att båda rekonstruktionerna har lyckats och det egna kapitalet är återställt i båda de juridiska personerna. Konkurshotet nu är avvärjt och VIK spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong."

"Detta har möjliggjorts genom ett fantastiskt starkt stöd från våra partners, supportrar och fordringsägare samt hårt arbete av VIK:s personal. Vi kommer att hålla en pressträff idag kl 15.00 där VIK:s ledning kommer att finnas på plats och svara på frågor.”

VLT sänder live från pressträffen med start 14.50 - klicka här för att komma till sändningen.