Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerås besked: "Hotet är avvärjt"

VIK Västerås ser ut att kunna spela i hockeyallsvenskan nästa säsong. I ett meddelande på sin hemsida går klubben ut med att man nu klarar de ekonomiska krav för att undvika konkurs och kunna spela i hockeyallsvenskan.

Så här skriver VIK Hockey på sin hemsida, enligt tidningen VLT:

”VIK Hockey kommer under dagen på inrådan av vår rekonstruktör begära att rekonstruktionerna skall avbrytas. VIK:s revisor har meddelat att licensnämndens kapitalkrav om 1 Mkr för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan nu är uppfyllt. Vad gäller aktiekapitalet i VIK AB är detta också till fullo återställt."

"Vi kan alltså glädjande nog konstatera att båda rekonstruktionerna har lyckats och det egna kapitalet är återställt i båda de juridiska personerna. Konkurshotet nu är avvärjt och VIK spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong."

"Detta har möjliggjorts genom ett fantastiskt starkt stöd från våra partners, supportrar och fordringsägare samt hårt arbete av VIK:s personal. Vi kommer att hålla en pressträff idag kl 15.00 där VIK:s ledning kommer att finnas på plats och svara på frågor.”

VLT sänder live från pressträffen med start 14.50 - klicka här för att komma till sändningen.