Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart tog ärligheten och det rena spelet vägen?

När vi valledare för samtliga partier träffades i våras var alla överens om att vi skulle ha en valrörelse där alla pratar om sin egen politik och inte talar illa om andra. Nu ser vi hur det har gått och tyvärr innebär det att även jag nu kommer att bete mig lika illa. Men jag lovar, det är endast denna gång.

Runt politikertorget hör vi att socialdemokrater och vänsterpartister påstår att Södertälje sjukhus är hotat med fortsatt alliansstyre i landstinget. Sanningen är att alliansen har storsatsat i Södertälje och den gång sjukhuset har varit hotat var när det senast var ett vänsterstyrt landsting.

På Facebook sår S tvivel kring Centerpartiets och Liberalernas trovärdighet kring att inte samarbeta med SD. Sanningen är att när det gäller att behålla makten finns det inga som är beredda att gå lika långt som svenska socialdemokrater.

Från folk som blivit uppringda av socialdemokrater hör vi hur det sprids att det är Alliansens fel att Hjärt- och kärlcentrum förlorade i landstingets upphandling. Sanningen är ju att samtliga partier var överens vilka kriterier som skulle gälla.

För oss centerpartister står alltid den egna politiken i fokus, för medmänsklighet, solidaritet, företagsamhet, trygghet och utveckling.

Leif Åhlin

ordförande för Centerpartiet i Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare