Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värsta tänkbara beskedet för Blid

Till slut kom domen för SSK-forwarden Christofer Blid – det blev det värsta tänkbara. Säsongen är över och det kan även krävas operation.- Det var riktigt tråkigt, säger 30-åringen själv.

Väntan på ett besked om skadan blev oväntat lång för Christofer Blid. 30-åringen skadade ljumsken i hemmamatchen mot Kallinge-Ronneby den 27 januari. Först en vecka efteråt gjordes en magnetkameraundersökning och svaret från den dröjde nästan en vecka till.

På tisdagsförmiddagen kom beskedet. Det blev det värsta tänkbara. Christofer Blid kommer inte att spela hockey på flera månader.

–Det var tyvärr så illa som vi befarade. Han kommer inte att spela mer hockey den här säsongen. Hur lång tid det tar för honom att komma tillbaka går inte att säga exakt just nu, men det kommer att ta månader, säger SSK:s läkare Lars Roos.

Specifikt finns skadan i ljumsken - muskelfästet som fäster lårmuskeln i bäckenet är delvis av.

–Vi hade den misstanken från början, men nu är det bekräftat, säger Lars Roos, som nu ska ta upp en dialog med en ortoped på Sophiahemmet i Stockholm om det krävs en operation eller inte.

Blid ska kunna komma tillbaka till hockeyn enligt Lars Roos, men läkaren vågar inte lova något.

–Det är givetvis vår målsättning, säger Roos, som ringde upp Blid direkt för att ge det tråkiga beskedet.

–Det är så klart väldigt tråkigt för honom. Han var ju dessutom i väldigt bra form när han blev skadad, han är en viktig spelare och en publikfavorit, konstaterar Roos.

För Blid är det den värsta skadan i karriären.

– Jag har faktiskt inte haft någon så här allvarlig skada förut. Jag skadade knät illa en gång när jag spelade för Åker, men det var inte så här illa, säger Blid till LT.

Hur känns det nu?

– Det var riktigt tråkigt att få det beskedet. Det började ju kännas bättre igen, så klart att jag hoppades att kunna komma tillbaka snart. Men kanske kände jag lite att det var så här det skulle bli.

Nu avvaktar han besked från läkaren vad nästa steg blir.

– Det blir rehab oavsett om det blir operation eller inte. Men jag vet inte vad som händer just nu, säger han.

Även SSK-tränaren Mats Waltin fick beskedet vid lunchtid.

–Det är oerhört ledsamt. Jävligt tråkigt, säger Waltin.

–Direkt så går ju tankarna till Blid själv. Som tränare och lagkamrat gäller det bara att visa att man bryr sig just nu, säger Waltin och tillägger att Blid kommer att få vara med runt laget så mycket han själv vill.

Blid säger själv att det är något han gärna är.

– Det tror jag, det känns som att jag vill vara med runt laget, fortsätta vara med på resan. Jag hoppas att vi kan hitta nåt som jag kan göra, säger Blid.

Sportsligt innebär det att SSK tappar en av sina målfarligaste spelare, ett tungt avbräck inför fortsättningen av säsongen.

Mats Waltin vill dock inte omedelbart börja prata om ifall en ersättare behöver värvas eller inte.

–Det känns inte rätt i det här läget. Jag vill inte säga något om det nu, nu är det fullt fokus på Blid och på matchen mot Huddinge (på onsdag kväll), säger Waltin.

Han förstår dock att SSK-supportrarna vill veta hur han agerar efter beskedet.

–Blid har ju varit borta ett tag och vi hade våra aningar om att det skulle bli så här. Så för mig innebär beskedet i dag ingen skillnad mot innan. Som jag sagt tidigare så är jag uppmärksam (på spelarmarknaden), men vi ska också kunna klara av skador och sjukdomar när de dyker upp. Det är lätt att man blir förlorad i tankar på spelare utifrån som inte ens existerar. Nej, det känns inte rätt i det här läget, säger Mats Waltin.

SSK spelar på onsdag kväll hemma mot Huddinge, en viktig match där klubbens sponsorer bjuder på fri entré. Allettan avslutas sedan för SSK:s del borta mot Visby/Roma på lördag. SSK är två poäng bakom serieledande Västervik som har direktplatsen till kvalserien.

Huddinge är på tredje plats, tre poäng bakom SSK. Tvåan i SSK:s serie får sannolikt hemmaplansfördel genom hela playoff-spelet som väntar för lagen på plats två till fem i tabellen.

SSK kan alltså säkra andraplatsen vid seger mot Huddinge.