Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varsel på gång i stadshuset

Varsel är på gång i Södertälje stadshus. 30 personer kan få gå och dessutom ska varken en ny stadsarkitekt eller en ny stadsträdgårdsmästare tillsättas, enligt en källa på stadshuset.

– Jag kan bekräfta att neddragningar med all sannolikhet är på väg men hur många och på vilka avdelningar är inte klart i dag, säger stadsdirektör Martin Andreae.

Enligt LT:s källa finns det i dag inga planer på att tillsätta de två vakanta tjänsterna som stadsarkitekt respektive stadsträdgårdsmästare. Men inte heller dessa uppgifter vill Andreae kommentera.

Staffan Norberg (V), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, kan dock bekräfta att en stadsarkitekt inte kommer att tillsättas.

– Nej, i stället kommer vi att tillsätta en bygglovschef, säger han.

Det är på måndag i nästa vecka, den 26 november, som budgetbeslutet inför 2013 kommer tas i kommunfullmäktige. 

– Vi har ett besparingskrav på 3,11 procent och vi har tvingats lägga det på alla nämnder utom utbildningsnämnden, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Enligt källan handlar det om 30 personer som kommer tvingas gå, däribland 17 personer på kommunstyrelsens kontor och tre på kultur- och fritidsförvaltningen.

– Inget sådant är bestämt än, kommenterar Boel Godner.