Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning för vägbedragare

Plötsligt hoppar en man ut framför bilisten – som tvingas tvärbromsa. Därefter kliver mannen in i bilen och kommer med ett udda affärsförslag.
Det hela är ett nytt sätt av bedrägeri som polisen nu varnar för.

I början på juni skrev LT om fräcka guldförsäljare som stoppade bilister genom att låtsas vara i nöd. Därefter försökte de i stället sälja värdelösa guldföremål.

Nu verkar bedragarna ha förfinat sitt tillvägagångssätt ytterligare.

Enligt polisens presstjänst är det personer med utländskregistrerade bilar som låtsas ha fått slut på bensin och stoppar bilar mitt i vägen.

På fredagen drabbades ännu en bilist. Efter att ha fått stopp på bilisten hoppade bedrageaten kvickt in i bilen och bad om skjuts till närmsta bensinstation. Väl där krävde mannen pengar att köpa bensin för och erbjöd guldföremål i utbyte. Eftersom bilisten uppfattade mannen som hotfull gick han med på bytet. Guldföremålen visade sig dock vara i stort sett värdelösa.

Det hela inträffade i Rosersberg norr om Stockholm. Polisen har dock fått in anmälningar om liknande händelser från hela länet och varnar nu för bedragarnas nya sätt att lura folk på pengar.