Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varning: flera riskerar att missa derbyt

En trio Assyriska-spelare får hålla sig disciplinerade mot Degerfors i morgon.En varning – och de missar derbyt om en vecka.

Simon Strand drog på sig ett gult kort i Göteborg senast och missar det viktiga mötet med Degerfors.

En match där Tim Söderström, Kenny Pavey och Aziz Corr-Nyang – om han spelare – får försöka hålla sig kalla. För vid en varning missar de Södertäljederbyt nästa helg.

– Lite extra måste man tänka på det. Men det är mer fokus på den här matchen. Det är en viktig match. Så klart vill man spela mot Syrianska, men man måste koncentrera sig på den här matchen först. Om vi tar tre poäng och någon tar ett gult kort är det synd, men tre poäng är viktigt för laget, säger Kenny Pavey.

Om startelvan påminner om den mot Gais kan Pavey dessutom få fortsätta i backlinjen – vilket borgar för fler dueller för kantspelaren.

– Alla vet att min starka sida är framåt. Men jag är nöjd att spela fotboll och man gör saker för laget om det behövs, säger han.

Skadorna och avstängningarna i försvaret gör det även svårt för Fredrik Samuelsson att ta hänsyn till varningssituationen i morgon.

– Nu får jag försöka få ihop en startelva som kan vinna matchen. I normalfallet hade man kunnat tänka i de banorna. Men nu har vi inte råd med det, säger Assyriskatränaren.