Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varnar för halka - flera olyckor

Kommunen sätter in alla enheter och Trafikverket varnar för halka på onsdagskvällen. Redan har flera olyckor och avåkningar inträffat.(Uppdaterad 19.28)

Det är mycket halt på vägarna på onsdagskvällen. Södertälje kommun twittrade vid 18-tiden att alla enheter satts in för att bekämpa halkan.

Även Trafikverket varnar för halka på vägarna kring Södertälje. Redan på eftermiddagen var en ute för att bekämpa halkan förebyggande.

Flera olyckor som kan vara halkrelaterade inträffade på eftermiddagen och kvällen. Vid 15.26 åkte en bil av Genetaleden. Ingen ska ha skadats men bilen fick bärgas.

Vid 16.30 var tre bilar inblandade i en krock, varav en hamnade i diket, på Enhörnaleden vid avfarten till Tegelbruksvägen. Räddningstjänst var vid klockan 17 kvar på platsen.

– Det är lugnt på platsen, inga personskador bara plåtskador, säger Mats Solin, larmoperatör på räddningstjänst.

Är det halkan som ställer till det?

– Det är möjligt att det är halt men då får föraren anpassa hastighet och avstånd efter rådande väglag, säger Towe Hägg på polisens larmcentral.