Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varmt tack för ert fantastiska arbete

På grund av en händelse vilken jag själv inte kunde påverka råkade jag hamna på en kirurgisk vårdavdelning häromdagen.

Anmäl text- och faktafel

Efter att ha passerat akutmottagningen och genomgått sedvanliga, nödvändiga undersökningar transporterades jag liggande på en bår till avdelningens vårdsalar där en säng ställts i ordning för mig.

Det visade sig senare att mitt vårdbehov sträckte sig över flera dagar. Jag fick därför tillfälle att uppleva och studera hur snabbt och effektivt, men samtidigt ömsint och medkännande omhändertagandet är från alla de 20 som ingår i vårdlaget. Var och en verkar veta sin plats och sin uppgift och verkar redo att ta itu med den.

Det är mycket som ska göras under dygnets alla timmar. Allt med höga krav på hygien och desinfektion. Här hjälper de moderna plasterna till – allt från mjuka, täta liggunderlag till de klara skynken och mjuka vita handskar som varje medicinsk personal tar på sig vid närkontakt med patienten.

Till vården hör också maten. Den är riklig, god och omväxlande. Sedvanligt morgonmål, lunch, middag och – om man vill – en kvällsmacka. Beställningar ska tas upp från patienterna, mat delas ut och brickor samlas in. Allt utan att sköterskor och undersköterskor störs i sitt medicinska arbete.

Trots det höga tempot ligger ett rofyllt lugn och en stilla glädje över avdelningen. Detta är en arbetsplats som det måste kännas tillfredsställande att arbeta på tänker jag. Att veta när man går hem att också i dag har jag fått hjälpa någon människa att må bättre eller bli mer eller mindre återställd.

Inför min utskrivning och sex dagars vistelse på avdelningen vill jag rikta ett varmt tack till alla som arbetar på Södertälje sjukhus kirurgiavdelning 18 för vad ni gör och för det sätt ni gör det på.

Martin Bringman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare