Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnan Avicii hittad död – blev 28 år

Tim Bergling, mer känd som artisten Avicii, är död, bekräftar hans presskontakt Ebba Lindqvist för TT.

"Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muscat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid", skriver hon i ett pressuttalande.

"Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras".

Enligt Dagens Nyheter hittades han död på fredagen.

Avicii blev 28 år gammal.

UD har fått vetskap om dödsfallet.

– Vi har uppgifter om att en svensk man i 30-årsåldern har dött i Oman. Vi kan inte säga mer än så, hans anhöriga är underrättade, säger Rasmus Eljanskog vid UD:s pressjour till Expressen.

Samma tidning skriver även om baksidorna med karriären och att Tim Bergling kämpade med sin hälsa.

Våren 2016 meddelade Avicii att han slutade turnera.

"Mina val och min karriär har aldrig drivits av materiella saker, även om jag är tacksam för alla möjligheter och de bekvämligheter min succé har gett mig. Jag vet att jag är välsignad som har möjlighet att resa världen runt och uppträda, men jag har för lite tid till ett liv som en vanlig person bakom artisten", skrev han då i en kommentar.

Han fortsatte dock att göra musik och var, när dödsbudet kom, mitt uppe i arbetet med att skapa ny musik.

[+] Krönika: Sara Strömberg: Tack för allt Avicii – alla borde se dokumentären om dig och se hur din blick slocknade

Fakta: Avicii

Karriär: Släppte sina första singlar 2010, samarbetade med David Guetta på singeln "Sunshine" 2011. Slog igenom stort samma år med singeln "Levels" som blev en världshit och utsågs till årets låt på Grammisgalan samt nominerades till en amerikansk Grammy.

Debutalbumet "True" kom 2013 och singeln "Wake me up", med Aloe Blacc blev året därpå den mest spelade låten på Spotify någonsin. Andra albumet "Stories" kom 2015.

Priser och utmärkelser som Avicii fått genom åren

2012 – Grammis för "Levels" i kategorin "Årets låt"

2013 – Musikexportpriset

2014 – Grammis som "Årets artist"

2014 – Platinagitarren

2014 – Denniz Pop Awards "Grand Prize"

2014 – P3 Guld i kategorin "Årets dans"

Källa: Wikipedia