Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmästaren tillbaka som vinnare efter skadan

Denise Makota Ström är tillbaka efter skadan. Och världsmästaren från Nykvarn återvände som en vinnare.

Denise Makota Ström, 16, som vann både ungdoms-EM och ungdoms-VM i brottning i fjol har missat inledningen på det här året efter att hon skadade sin armbåge i början av året.

Efter tre månaders rehabilitering är Nykvarnstjejen, som har bytt klubb till Helsingborg där hon även går på idrottysgymnasium, nu tillbaka på brottarmattan.

I helgen deltog hon i Rusu Ioan Popovici Wrestling Competition i Bukarest, Rumänien - hennes första landslagsuppdrag efter uppehållet. Utan några större problem vann Denise alla sina matcher på teknisk överlägsenhet med sin snabba offensiva brottning.

"Jag var lite nervös innan tävlingen drog igång eftersom jag inte visste hur mycket min frånvaro från tävlan hade påverkat min brottning. Direkt i första matchen så försvann min osäkerhet då jag kände att min brottning flöt på och jag lyckades med mina dyk mot motståndarens ben", förklarar Denise i ett mejl till LT-sporten.

"Jag har en bit kvar innan jag fått upp min kondition, styrka och de tekniska bitarna. Nu laddar jag inför Ungdoms-EM i sommar som är på hemmaplan i Huddinge. Har några delmål på vägen dit, bland annat en GrandPrix tävling i Dormagen, Tyskland där jag kommer att finslipa mina tekniker."