Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargangrepp i Nykvarns kommun – två tamdjur döda

En anmälan har inkommit till länsstyrelsen i Stockholm om ett rovdjursangrepp på två getter i Nykvarns kommun. Angreppet ska ha inträffat under torsdagen.

Efter att länsstyrelsen varit på plats kunde de konstaterat att det rörde sig om en vargattack på två getter i västra delen av Nykvarns kommun, det skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.

En get var redan död och en fick avlivas. Efter angreppet har länsstyrelsen hjälpt djurägaren med att sätta upp en tillfällig nattfålla. Nu uppmanas djurägare i området att se över sina stängsel.

Det här är tredje gången en vargattack sker på kort tid. Det var i början av maj som Molstabergs säteri utsattes för två större vargattacker, där totalt 65 får dödades. En ansökan om skyddsjakt skickades in till länsstyrelsen som följd, men senare i maj kom beslutet att det inte skulle beviljas någon skyddsjakt i Sjurundareviret.

Gården där torsdagens angrepp skedde ligger inte i Sjundareviret.