Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför vill Vänstern stoppa andras möten?

Vad är det för fel på vissa vänsteraktivister?

Skälet till min fråga är den energi som vänsteranhängare slösar på att störa sina meningsmotståndares manifestationer, något vi sverigedemokrater har riklig erfarenhet av.

När Jimmie Åkesson (SD) höll torgmöte i Södertälje inför senaste valet valde ett antal personer att vända ryggen åt honom och därmed visa vad de anser om det fria ordet.

Att vända ryggen åt en talare man inte gillar är åtminstone inte särskilt störande.

Det är det däremot att försöka överrösta talare man inte gillar och att ge sig på meningsmotståndare med fysiskt våld – en taktik SD tyvärr också tvingats utstå genom åren.

Jag minns en eftermiddag dagen före valet 2010, då jag befann mig vid SD:s valstuga intill Sergels torg i Stockholm.

Ett oregerligt gäng på något hundratal vänster-anhängare under flera timmars tid bombarderade oss med tomater, ägg och stenar samtidigt som de trummade på bongotrummor och tutade i vuvuzelor.

Även om ridande polis fanns på plats för att skydda mötesfriheten kan jag intyga, att det inte var någon behaglig upplevelse.

Högljudda och delvis våldsamma mötes- störningar stoppade nyligen ett offentligt möte som den republikanske presidentkandidaten Donald Trump skulle hålla vid ett universitet i Chicago. De ivrigaste mötesstörarna verkar av medias rapportering att döma ha varit anhängare till den uttalat socialistiske kandidaten Bernie Sanders från det Demokratiska partiet.

Har våra svenska, professionella ”antirasisters” metoder nu hittat vägen till USA?

Detta må vara osagt.

Dock finns det vänster-anhängare i Sverige som uppmanar svenska ”antirasister” att ta efter anti-Trump-metoderna.

Dit hör Dror Feiler, tidigare riksdagskandidat för Vänsterpartiet och känd mötesstörare – han har flera gånger gripits av polis när han stört SD-evenemang, bland annat i Almedalen, genom att spela saxofon.

I ett Facebook-inlägg nyligen skrev Feiler: ”Vi bör göra detsamma i Stockholm. Vi bör stoppa rasisterna att ta över våra gator och torg.”

Den sammankomst som Feiler vill stoppa är ett i god demokratisk ordning utlyst möte kallat Folkets demonstration, avsedd att hållas i Stockholm på lördag.

Vid denna grupps tidigare möten har bland annat regeringens immigrationspolitik kritiserats.

Undertecknad är inte inblandad i detta evenemang och står inte nödvändigtvis bakom allt som dess arrangörer och talare står för, men självfallet bör de få genomföra sina tillståndsgivna manifestationer utan odemokratiska störningar.

Varför vill då Dror Feiler och hans meningsfränder stoppa sådana meningar de inte själva gillar? Tacksam för svar.

Varken jag eller någon annan sverigedemokrat skulle komma på tanken att vilja stoppa vänster-manifestationer på gator och torg.

Det är vi alldeles för demokratiska för.

Tommy Hansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel