Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför lockar inte Syrianska fler åskådare?

Läste en insändare av Tommy Rosendahl (LT, 3 maj) om att stötta och gå på Superettanfotboll i Södertälje där Syrianska spelar. Södertälje är en stor sportstad med en folkmängd på närmare 100 000 i kommunen, och här finns även basket och ishockey med mera.

Anmäl text- och faktafel

Men ändå. Hur kommer det sig att den senaste Syrianskamatchen mot Jönköping hade knappt 300 personer där, trots underbart väder och med en hemmavinst i matchen före.

Jag var på arenan och satt på motsatta sidan då den vanliga storläktaren genomgår byte av sittplatserna. Det var underbar solnedgång i andra halvlek där det bjöds på fin fotboll av Syrianska som vann helt rättvist, trots dramatiken i slutet.

Jag undrar verkligen varför det är så lite folk som går på Superettan i Södertälje? Nyfiken på om någon där ute kan komma med sina funderingar och tankar.

Kostnadsfrågan kan uteslutas – det är inte dyrare att gå på basketen eller ishockeyn som båda drar mer publik. Var är stödet och folket?

Det bor även cirka 30 000 assyrier/syrianer i Södertälje, där jag vet att många fler än knappt 300 personer älskar fotboll.

Detta är mer än märkligt – det känns inte normalt.

Gå på Superettan – stötta Syrianska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare