Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför lockar inte Syrianska fler åskådare?

Annons

Läste en insändare av Tommy Rosendahl (LT, 3 maj) om att stötta och gå på Superettanfotboll i Södertälje där Syrianska spelar. Södertälje är en stor sportstad med en folkmängd på närmare 100 000 i kommunen, och här finns även basket och ishockey med mera.

Anmäl text- och faktafel

Men ändå. Hur kommer det sig att den senaste Syrianskamatchen mot Jönköping hade knappt 300 personer där, trots underbart väder och med en hemmavinst i matchen före.

Jag var på arenan och satt på motsatta sidan då den vanliga storläktaren genomgår byte av sittplatserna. Det var underbar solnedgång i andra halvlek där det bjöds på fin fotboll av Syrianska som vann helt rättvist, trots dramatiken i slutet.

Jag undrar verkligen varför det är så lite folk som går på Superettan i Södertälje? Nyfiken på om någon där ute kan komma med sina funderingar och tankar.

Kostnadsfrågan kan uteslutas – det är inte dyrare att gå på basketen eller ishockeyn som båda drar mer publik. Var är stödet och folket?

Det bor även cirka 30 000 assyrier/syrianer i Södertälje, där jag vet att många fler än knappt 300 personer älskar fotboll.

Detta är mer än märkligt – det känns inte normalt.

Gå på Superettan – stötta Syrianska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare