Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför fungerar inte snösvängen i Järna?

Ett kraftigt snöfall kom in över Södertälje och Järna i onsdags i förra veckan, på tidiga eftermiddagen. När klockan är runt 18 ligger sex till åtta centimeter snö överallt, fortfarande.

Anmäl text- och faktafel

Inte en enda av de gångvägar jag rör mig på är snöröjd, och då är jag ändå ute på ett ganska så stort område runtom i Järna.

Torsdag eftermiddag, gångvägar plogade, men sandning och saltning är i princip obefintlig! De få sandningsflis som ligger per meter gör ingen nytta alls och så är det överallt. Från rondellen väg 57/Rönnvägen och hela vägen upp till Ljungbackens IP är det bara blankis. Samma sak på Tellebyområdet och Enegärdet – ett stort skämt.

Det går, på riktigt, knappt att gå där och då är jag ändå fullt frisk i fötter och ben.

Det är inte alltför många dagar per vinter som är som de senaste, men det är väl ändå kommunens ansvar att se till alla traktorer med plogar och alla maskiner med sandaggregat går varma, ända tills samtliga kommunala vägar är okej att gå på?

Vad är det driften i Järna (södra kommundelarna, samhällsbyggnadskontoret) sparar in på? Ni har stora högar med sandningsflis och salt som ligger, använd det då.

Skärpning!

Järnabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare