Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför du inte ska rösta på Vänsterpartiet

I en insändare i LT gör Ale Friberg reklam för Vänsterpartiet inför EU-valet. Han menar att V sätter klimatet före marknadsintressena.

Anmäl text- och faktafel

De stora klimatproblemen i Europa kan härledas till Ales gamla bröder i de forna kommunistländerna. För att ta bara några exempel. När muren föll och Östtyskland skulle återförenas med Västtyskland var miljöproblemen så omfattade att bara den första akuta katastrofinsatsen för miljön kostade Västtyskland 300 miljarder kronor. Marknadsintressena räddade eländet som den kommunistiska planekonomin hade ställt till med.

Kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986 är ytterligare ett tragiskt exempel på ett ineffektivt och oskickligt ledarskap, som är så typiskt för socialistländer. Ett aktuellt exempel på socialistisk vanskötsel utspelas nu i Venezuela där befolkningen svälter och de som kan flyr från landet.

Noterbart är också att det bara är de gamla kommunistländerna som tafsar på demokratin inom EU. Det kan man även frukta i Sverige om Vänsterpartiets krav på att det privata näringslivet ska överföras i samhällets ägo skulle genomföras.

Nej, man ska hålla sig borta från Vänsterpartiet om man vill att vår ekonomi ska kunna bära de nödvändiga insatserna för att förbättra miljö och välfärd i både Sverige och övriga Europa.

Ulf Sarlén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare