Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undertecknad är medlem i Svenska kyrkan och Järna-Vårdinge pastorat. Och jag vet inget om huruvida före detta kyrkoherde Katia Postols överklagan om att slippa bli avsatt har gått igenom eller inte.

Anmäl text- och faktafel

Men vad jag kan förstå, eftersom facket har klagat, har hon kanske inte klarat sina administrativa och organisatoriska åtaganden som kyrkoherde. Och som bara en vanlig församlingsmedlem har jag ingen info om henne annat än min egen erfarenhet.

Och hon är helt fantastisk på att levandegöra Bibelns berättelser, man är med när det händer (eller hände) – och hon predikar också i övrigt helt förträffligt.

Det kan inte anses som ett tjänstefel att lägga till ordet fred efter ordet frid i välsignelsen. Eller att tillåta så kallad toning i Kyrkan, vilket vad jag vet är en form av jojk, alltså en kulturyttring av vårt ursprungsfolk, samerna.

För Svenska kyrkan har ju vad jag känner till, även hållit gudstjänster tillsammans med företrädare för annan religion.

Jag har heller inte läst det som skrivits i pressen om Katia Postol, så jag reagerar med utgångspunkt från mina egna erfarenheter av henne, och det har skett vid många tillfällen, både här hemma i Överjärna kyrka och på LP-RIA här hemma i byn, sponsrad av Svenska kyrkan.

Katia Postol är enligt mig en alldeles utmärkt präst.

Tacksam för dina predikningar, Katia

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare