Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våra möten är farsartade

Jag deltog i Pensionärspartiets årsmöte den 6 februari. Jag har inte varit med i partiet lika länge som Stig Axelsson men jag instämmer helt med honom att det numera liknar en fars vid våra möten. Det har även Telgerevyns textförfattare upptäckt.

Tidigare medlemsmöten och årsmöten var konstruktiva och givande. De var dessutom trevliga. De var ett forum för att locka nya medlemmar. De senaste mötena har mest handlat om Berit Lagerwalls vara eller inte vara som gruppledare. Men nu var vi några som trodde att vi skulle försöka gå vidare.

Döm om min förvåning när verksamhetsberättelsen lästes upp och handlade till mesta delen om Berit Lagerwall. Under året som gått hade styrelsen ägnat många timmar och massor av energi åt att försöka få bort Berit. Så många att de inte hunnit med att göra en resultat- och balansräkning. Själv blev jag kallad för Berits torped av en styrelsemedlem.

Detta för att jag bara sköter mitt arbete. Det känns inte längre bra att gå på dessa möten.

Frågan att byta namn på paritet har diskuterats under en längre tid. Men det är nog inte namnet på ett parti som är det viktigaste utan innehållet. När medlemmarna börjar lämna ett parti borde man nog ta sig en funderare på vad man håller på med. Visserligen har en del nya medlemmar tillkommit, en del har prövat lyckan i andra partier utan någon större framgång. Kanske hoppas de på bättre tur i ett nytt parti.

Numera ska partiet bli visionärt, det är såklart bra om dessa visioner någon gång kunde förverkligas. För egen del har det räckt att inriktningen varit ett lokalt parti. Genom samverkan kan man få igenom frågor även på det nationella planet.

Jag hoppas kunna fullfölja mitt arbete tillsammans med Berit Lagerwall.

sekreterare hos Berit Lagerwall

Birgit Adolfsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel