Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var med och döp bergets nya killingar!

Torekällbergets nyfödda killingar fullkomligt studsar fram i vårsolen. Men vad ska de heta? Hjälp djurskötarna att hitta på namn till de ystra syskonen.

Det spritter i benen på de urgulliga killingarna. Likt studsbollar skuttar de fram i sin hage och det är inte lätt för djurskötare Johanna Johansson att fånga dem i sin famn.

På Torekällberget har två av de tre afrikanska dvärggetterna nu killat, alltså fött sina ungar. Adisa var först, hennes pojkkilling har hunnit bli en dryg vecka gammal. I lördags var det Mhinas tur, och nu är hon stolt mamma till två små bröder. När den tredje kullen kommer återstår att se.

De tre små killingarna charmar redan besökarna på Torekällberget, som knappt kan se sig mätta. Men klappa dem får vi inte görs förrän 1 maj. Vilken tur att kaninklappningen, som lockar med sex färska kaninungar, håller öppet hela påsklovet.

Nu vill Torekällbergets djurskötare ha hjälp att namnge de ystra killingarna. Namnen får gärna vara såna som barn lätt känner igen, kanske från sagor eller barnprogram?

Förutom tre pojknamn behövs några extranamn till den tredje kullen, där det kan dyka upp både pojk- och flickkillingar.

Vad tycker du att de tre killingarna och deras ännu ofödda halvsyskon ska heta?

Maila ditt förslag till [email protected] eller skicka brev till Monika Nilsson, LT, 151 82 Södertälje. Lämna ditt namnförslag senast sön 11 april och glöm inte att uppge namn, ålder, telefonnummer och adress. Den som kommer på det bästa namnförslaget får döpa killingarna.

S kriv gärna ditt förslag i en kommentar här nedan också.