Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår kungafamilj gör ett bra jobb

Till dig, Tommy Rosendahl, som vill sälja våra kungaslott (LT, 2 mars). Vi har ett fantastiskt fint kulturarv i alla kungliga slott som är öppen för allmänheten. Ska vi sälja vårt kulturarv?

Vår kungafamilj gör ett fantastiskt jobb för Sverige. Många länder som inte har monarki är avundsjuka på oss. De värnar om miljön och utsatta människor. De värnar om utsatta barn i Sverige och runt om i världen. De åker runt i olika länder med politiker och bidrar med kontakter för handel och industri i Sverige.

Alltid blir vår kungafamilj kritiserad för vad de säger och gör. Många reportrar visar dålig respekt genom att ställa irrelevanta frågor. Får en drottning uttala sig om barnpornografi? Drottningen svarade: Vi är väl alla tänkande människor.

Hur många reportrar ställer frågor om deras jobb? I en undersökning visade sig att vår kungafamilj jobbade mer än andra kungafamiljer.

Sluta nedvärdera och visa mer respekt för vår kungafamilj de är också människor som du och jag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel