Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns Södertäljes engagemang för miljöfrågorna?

Källsorteringsstationen Saltskogsvägen/Stålhamravägen stängdes tidigare i år på grund av kontinuerligt kraftig nedskräpning. Området hade blivit till en tipp för allsköns bråte. Byggavfall gamla köksinredningar et cetera.

Anmäl text- och faktafel

Beslutet var visserligen Förpacknings och Tidningsinsamlingens, men vad gjorde kommunen? Teg och samtyckte?

Allt medan miljöfrågorna allt intensivare debatteras på framträdande plats i media står Södertälje kommun handfallna och gör ingenting. Hela Saltskog står nu utan möjlighet till källsortering på nära håll. Den som har bil kan åka till Vasa handelsplats när man ändå handlar där. Men alla har inte bil.

Kommunen lanserade för ett tag sedan en slogan att det skulle vara lätt att göra rätt. Det lät ju bra, fast nu förstår man ju att det gällde bara villaägarna. The upper-class hade det hetat i England. Uppenbarligen är det bara de som räknas i kommunen.

Andra kan gott sköta sin källsortering längre bort. Kanske hade en låsbar bom vid uppfarten som förhindrat biltrafiken upp till insamlingskärlen räckt för att bevara platsen som en källsorteringsstation istället för en allmän soptipp och man hade sluppit stänga den. Den enklaste av alla lösningar. Detta i väntan på att Telge bostäder infört fastighetsnära källsortering i området.

Hade intresset funnits kunde man ha gjort det för tio år sedan. Grovsoprummen står ju oanvända och igenbommade. Var finns kommunens och TB:s engagemang kring miljöfrågorna? Instoppat i nattmössan under den djupa törnrosasömnen?

Hyresgäst i Saltskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare