Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns den illojala konkurrensen?

Lunchserveringen vid Bergvik ska upphöra. Anledningen sägs vara illojal konkurrens, det vill säga de äldre får äta alldeles för billigt vid Bergvik!

Men kommunens lunchservering i Stadshuset (som är öppen både för anställda och allmänhet) har nästan samma låga priser. Och flera matställen i centrum erbjuder samma pris som i Bergvik för en lunch, om man bara kan visa upp ett medlemskort i någon pensionärsförening. Så var finns den illojala konkurrensen?

Om man därtill lägger att maten till stadens äldreboenden lagas och levereras från just Bergvik, så blir det ännu mera ofattbart. Det betyder att om du bor i pensionärslägenhet på Telgehusvägen och har positivt besked från biståndsmyndigheten, så får du maten levererad från det hus som du bor i.

Men om du kan ta dig ner från ditt boende med en hiss, till en matsal, så får du inte samma mat serverad från samma hus! Här ska man i stället försöka få till en kaffeservering, möjligen med pajer eller dylikt. Det här är ju bara ett exempel på nedrustningen för äldre människor. Och det är skrämmande ologiskt, opraktiskt och obegripligt!

Vad säger egentligen pensionärsorganisationerna om det här? Skulle gärna vilja höra någon form av reaktion från dem.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel