Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var finns de gemensamma visionerna och reformerna då?

Annons

I en debattartikel inleder fyra företrädare för Alliansen med att de har många gemensamma visioner. Efter inledningen handlar artikeln i stort sett bara om Socialdemokraterna. Den stora frågan hänger i luften när man läst klart artikeln. Vilka är deras visioner?

Mot slutet skriver de dessutom om en ”modern reformagenda” men nämner inte en enda reform som de tänker genomföra.

Socialdemokraterna vill utveckla Södertälje tillsammans med andra. Vi vill ta nästa kliv mot att bli en kunskapsstad som behöver finnas i den moderna exportindustrins närhet. Vi vill steg för steg bryta segregationen genom att avveckla Ebolagen och sätta hårt mot hårt mot svartjobb och handel med hyreskontrakt. Vi ska bli bäst i Sverige på barns språkutveckling. Vi vill ha ett tryggt välfärdssamhälle där äldreomsorgen stärks på samma sätt som vi tillsammans har lyft skolresultaten. Vi vill binda samman Södertälje genom ny bro eller tunnel vid kanalen. Vi vill utveckla Järna centrum och bygga ut bredband i hela kommunen. Vi är långt ifrån nöjda men vi har målmedvetet stärkt ekonomin och är redo att ta nästa kliv.

Vad vill de borgerliga partierna? Är det nya privatiseringsexperiment inom äldreomsorgen som är er gemensamma vision? Storskaliga försäljningar av allmännyttan samtidigt som en moderatledd regering inför marknadshyror? Är det att privatisera vuxenutbildningen? Sälja ut stadsnätet? Är det att i stället för att fortsätta utveckla äldreomsorg och välfärd påbörja de skattesänkningar som flera allianspartier talade om i förra årets budget? Är det att prova på det samarbete med Sverigedemokraterna som Moderatrena har börjat tala om?

Socialdemokraterna vill bygga ett starkare samhälle i Södertälje. Ett starkt samhälle ger likvärdiga möjligheter för alla och kan stå emot hot och extraordinära händelser. De viktiga framtidsfrågor vi ser utvecklar vi gärna tillsammans i breda blocköverskridande samarbeten där man sätter kommunens bästa i främsta rummet. Just nu vet vi dock inte vad de borgerliga partierna vill.

Boel Godner (S)

kommunstyrelsens ordförande

Elof Hansjons (S)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel