Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapensmugglare hade stulna kläder i hemmet

Med en attachéväska fylld med fyra pistoler och två revolvrar greps den 19-årige Södertäljebon på ett tåg vid norska gränsen. I hans bostad i Ronna hittades även stulna kostymer från Ninves på Storgatan.

Tullpersonal kontrollerade ett tåg i Eda som kom från Oslo på väg mot Stockholm för några veckor sedan. I en vagn satt den 19-årige Södertäljebon med endast ett bagage: En attachéväska, hårt trycks mot bröstet – något som drog till sig tullpersonalens intresse. Vid kontroll visade sig väskan innehålla fyra pistoler; en Luger 9 mm, en Jennings, en Colt Double Eagle samt en Beretta 9 mm med holografiskt rödpunktssikte och tre magasin. Där fanns även två revolvrar, en Colt 44 Magnum med rödpunktssikte och en revolver 357 Magnum.

Vapnen stals några veckor tidigare från en norsk tävlingsskytt i Ottestad.

I fredags väcktes åtal i Värmlands tingsrätt, 19-åringen erkänner sig skyldig till grov smuggling av vapen, men förnekar att det är han som stal dem.

Vid en husrannsakan i 19-åringens bostad i Ronna hittades ännu en pistol – en Beretta kaliber 7.65 samt åtta kostymer och fyra kavajer värda minst 50 000 kronor, som stals från butiken Ninves på Storgatan i Södertälje natten till 14 oktober. Åtalet omfattar således även häleri.