Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapensmugglare fick fängelse

Han greps på tåget med en attachéväska fylld med pistoler och revolvrar. Nu har 19-åringen från Ronna dömts till ett års fängelse.

Det var tullpersonal som grep 19-åringen från Södertälje på ett tåg i värmländska Eda vid norska gränsen den 17 februari.

På tåget, som kom från Oslo, påträffades 19-åringen i sin kupé med attachéväskan tryckt mot bröster. Vid närmare kontroll visade sig väskan innehålla fyra pistoler, två revolvrar, skarp ammunition och rödpunktssikte – vapnen hade stulits från en norsk tvälingsskytt i Ottestad. 19-åringen har nekat till stölden och hävdat att han bara smugglat vapnen.

Under utredningen gjorde polisen tillslag i 19-åringens bostad i Ronna, där ytterligare en pistol fanns samt åtta kostymer och fyra kavajer värda minst 50 000 kronor, som stals från butiken Ninves på Storgatan i Södertälje natten till 14 oktober ifjol.

19-åringen hävdar att han köpt kläderna för 20 000 kronor av någon han inte vill uppge namnet på.

Nu döms 19-åringen för grov vapensmuggling, vapenbrott och häleri till ett års fängelse. Eftersom han är under 21 år blev straffet reducerat. 19-åringen är arbetslös och lever enligt yttrandet från kriminalvården under oordnade förhållanden och umgås med kriminella.