Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapen och hot tvingade fritidsgård stänga

Fritidsgården i Geneta stänger på obestämd tid efter rapporter om att hot, skadegörelse och vapeninnehav ska ha förekommit på platsen.

Det har varit oroligt under en längre tid kring Genetas fritidsgård, men det var när en ung person greps av polis för vapeninnehav på fritidsgården som Lars Åkerblom, kommunens samordnare för Ung fritid, tog beslutet om stängning.

– Att stänga fritidsgården är verkligen det sista vi vill göra, men jag måste ta mitt ansvar, säger han.

Tidigare har fritidsgården drabbats av skadegörelse i form av klotter och krossade fönster, och flera i personalen har fått motta indirekta hot. Verksamheten på själva fritidsgården har fungerat bra, men det är yttre faktorer som gör att de tvingas stänga temporärt, säger Lars Åkerblom.

– Det är såklart inte roligt, men jag måste värna om personal och om besökarna. Det ska vara tryggt att lämna sina barn och ungdomar på fritidsgården.

Geneta centrum är ett av de mest problematiska områdena i Stockholms län visar rapporter, och polisen jobbar aktivt mot droghandel och annan kriminalitet. Det är inte heller första gången fritidsgården har behövt stänga på grund av oroligheter.

Nu väntar Lars Åkerblom på att fritidsgården ska kunna öppna igen, och följer områdets uveckling noga.

– Jag hoppas vi kan öppna så fort det bara går.