Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väntetiden är under all kritik, Telge bostäder

Jag undrar hur Telge bostäder resonerar kring bostadskön och hantering av lediga lägenheter. På grund av omständigheter har jag blivit tvungen att hitta en hyreslägenhet och då jag stått i kön i tio år har jag nyligen fått komma till visning och tackat ja till två lägenheter.

Jag gjorde det 18 maj och räknade med att åtminstone få napp på en av dem. Tillträdesdatum var 1 juni och när jag ringde bolaget och undrade hur det går får jag till svar att det lär dröja med besked då man inte har börjat administrera ärenden för maj månad!

Vad är detta? Folk är desperata i jakt på boende och ett beslut från fastighetsvärden kan vara avgörande för många, men denna värd meddelar kallt att man snällt får vänta.

Bostadssituationen är väldigt tuff i Södertälje och att nonchalant hänvisa kunden till hög belastning är inte okej då man kan ta in hjälp vid toppar. Ett antal försök att ta kontakt med ansvarig chef har varit förgäves.

Till saken hör också att som sökande kan du inte tacka ja till mer än fem lägenheter i taget. Har man tackat nej efter visning finns fortfarande lägenheten kvar på ens konto tills avtal (som dröjer i flera månader) är tecknat vilket betyder att de som är i starkt behov av lägenhet straffas för att ha visat intresse för flera lägenheter – även om syftet är just att få tag på boende.

Dåligt Telge bostäder! Vart tog kunden i fokus vägen?

Besviken på allmännyttan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare