Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väntat enkelt för effektivt Telge

Helt planenligt slog Telge bottenlaget Akropol enkelt på bortaplan i går kväll. En som njöt av matchen extra mycket var Telges Frida Fogdemark.

Annons

I själva matchen var det inget snack. Telge fullständigt körde över Akropol och vann med 95–35, precis som väntat. Men extra skön var matchen för Telges Frida Fogdemark som fick det att lossna poängmässigt när hon satte 14 poäng.

– Jätteskönt. Det har varit lite motigt för mig poängmässigt. Sen har det inte heller behövts poäng från mig med tanke på att så många andra stått för poängen. Men jag har gått och längtat efter en match som denna när det äntligen blir lite poäng. Det är viktigt för mitt självförtroende, säger Frida Fogdemark.

I matchen mot Sallén för två veckor sedan fick hon en smäll på näsan och spelar nu fortfarande med ett skydd för ansiktet. I går fick hon ytterligare en smäll mot näsan och fick kliva av en stund. Men det var efter det hon vaknade på riktigt och satte samtliga 14 poäng.

– Det gjorde ont, den är öm. Men det var ingen fara, säger Fogdemark som menar att Telge höll skärpan i stort sett matchen igenom trots att det spelmässigt var stor skillnad på lagen.

– Ibland blir det ju att man börjar spela på den nivån de spelar på, men för det mesta tycker jag att vi spelar fokuserat och bra. Vi underskattar inte utan ville verkligen göra en bra insats inför juluppehållet.

Ja, nu går Telge in i en julledighet som ligatrea med tio segrar och fyra förluster.

– Vi har gjort en bra höst. Hela laget har verkligen blivit bättre om man jämför med förra säsongen. Det var synd att vi inte fick segern mot Umeå bara. Men vi är nöjda, och ska fortsätta göra en bra säsong, säger Fogdemark.

Telge var effektivt i skyttet och satte 50 procent av såväl sina tvåor (25/50) som treorna (13/26).

Linnea Nilsson var poängbäst i Telge med 19 poäng.