Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärd slutade vid lekpark – nittonåring döms

Mopedisten försökte fly genom gångtunnlar, parkeringsplatser och i motsatt färdriktning i en rondell när polisen jagade honom.

Nittonåringen kraschade vid en lekpark i Geneta med flera barn och vuxna när han bromsade in. Dessförinnan hade polis jagat honom genom stadsdelen och sett hur mannen sicksackat mellan fotgängare för att inte köra på dem. Vid ett tillfälle korsade mannen även ett övergångsställe och tvingade en bil att tvärbromsa.

Den mopedburna polisen beskriver för tingsrätten hur färden gick genom parkeringar, gångtunnlar och i motsatta färdriktningen i en rondell. Därefter fortsatte han på den stig till lekparken där färden tog ett abrupt slut.

Enligt polisen ska mannen då även ha kastat in narkotika i en buske. Något mannen själv förnekar.

Mannen som tidigare är dömd för bland annat narkotikabrott döms nu av tingsrätten för tre fall av ringa narkotikabrott, två fall av rattfylleri, två fall av olovlig körning samt vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen.

Mannen frias dock för ett fall av ringa narkotikabrott då tingsrätten inte anser att det är tillräckligt styrkt att den narkotika som hittades av polisen i busken skulle ha tillhört mannen.

Mannen anser själv att han haft koll på sin körning och var arg på polisen för att de stannat honom några dagar innan händelserna som han nu dömts för.