Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vännerna minns Karl-Erik Granberg: ”Han var en stor entertainer”

 
Minnesord i LT
Visa alla artiklar

Karl-Erik Granberg, Södertälje avled den tjugoförsta mars i en ålder av nittioett år. Han sörjs närmast av sonen Ulf med familj.

Kalle växte upp i Luleå. Där träffade han sin älskade Ingrid, som blev hans livskamrat. De gifte sig 1947. Deras stora intresse var dans. Många amatörmästerskap har de vunnit. Kalle arbetade som gymnastiklärare. År 1973 flyttade de till Södertälje där Kalle fått tjänsten som badmästare vid Täljebadet, där hans kreativitet och glädje blev en stor tillgång.

Kalle ledde gymnastikgrupper och startade Lögarklubben. Där samlades stadens alla prominenta herrar varje torsdag för att löga sig och efteråt inta ärtsoppa och punsch. Klubben finns ännu kvar med Lennart Bergum, som varit med sedan starten.

År 1976 startade Kalle Granbergs massagepraktik. Han var en skicklig massör och hans glada humor visade sig, när han i väntrummet placerade en krycka med skylten "vem har glömt denna". Även efter Kalles pensionering finns firman kvar under namnet Lev Frisk i Norden.

Kalle var en stor entertainer, som älskade att sjunga och spela för publik. På pensionärsdanserna var han en stor tillgång. När han trädde in i danssalen i sina vita dansskor blev det rusning bland damerna och det hände att någon ramlade och bröt benet.

Vi är många som saknar Kalle

Gun Åkerman, Stockholm.