Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänner: "En trevlig och social person"

29-åringen beskrivs av vänner och bekanta som trevlig, social och med ett brett kontaktnät. Men mannen har också frekvent rest ensam till Thailand och hemma i Järna har han framför datorn raggat väldigt unga flickor på nätet.

Annons

29-åringen åtalas på 17 olika punkter och åldrarna på de involverade flickorna varierar, men när brotten har begåtts har de varit mellan 13 och 16 år.

Mannen har ofta utgett sig för att vara en ”cool kille” och flera år yngre än vad han egentligen är. På chatten och MSN har han sedan erbjudit alkohol, tobak och snabba pengar till unga flickor som i utbyte fått utföra olika sexuella tjänster. Det har handlat om oralsex och både vaginala och anala samlag.

För många av 29-åringens vänner och bekanta kom gripandet av 29-åringen som en chock. Mannen beskrivs som trevlig, social och som en kille som många på orten känner.

Men även om misstankarna mot mannen, att han på sin fritid raggat unga flickor på nätet och sedan köpt sex av dem, känns fullständigt främmande för en stor del av bekantskapskretsen så är inte alla riktigt lika förvånade.

– Han har ju väldigt gärna umgåtts med unga tjejer, typ 16-åringar. Det har ju inte kännts riktigt okej, så helt förvånad är jag kanske egentligen inte, säger en bekant till mannen.

Enligt vad LT erfar har 29-åringen också regelbundet rest ensam till Thailand på semester. Men han har skött sitt arbete och även haft ett eget företag.

Läs mer i torsdagens papperstidning.