Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vännen om den mördade mannen

Polisen når framgångar gällande dubbelmordet i Västergård. En gripen och en häktad, misstänkta för mord. Men vilka är egentligen offren?

En kompis till det manliga offret berättar att hon fått veta av gemensamma vänner till lägenhetsinnehavaren att det är han som är offret.

Men vem kvinnan är, vet hon inte.

– Jag träffde honom (offret), för några veckor sedan, han var som vanligt. Han sa inget om någon flickvän, vad jag vet, så var han singel, säger kompisen som vill vara anonym.

Hon är chockad över att hennes kompis är mördad och känner sig orolig.

– Männen är inte dömda än, det är fortfarande otroligt att någon har gjort det här mot honom, säger hon.

Hon sitter tyst länge och berättar sedan att hon funderar mycket på vad som har hänt.

– Han var rolig, jag kan inte tro på att han är borta, han var ju precis här. Tänk att han blev så skadad att han dog, säger hon.

Hon sitter lugnt och gör inga häftiga rörelser. Hon beskriver en glad och positiv kille som älskade att resa, som senast reste till Grekland.

– Han såg fram emot framtiden, som med facit i hand inte blev så lång. Han var en bra person, som inte förtjänade det här ödet. Det är sant som de säger, att de inte vet vad man har förrän det är borta. Jag visste inte att jag skulle sakna honom så här mycket, säger hon.

Hon har svårt att släppa tanken på att det senaste mötet blev i farten.

– Hade jag vetat att det var sista gången, så hade jag släppt allt och bara varit med honom.

Har du pratat med polisen?

– Nej, det är ingen som jag känner som pratat med polisen. Jag hoppas fortfarande att det inte ska vara han som är död – att han bara är tillfälligt borta.