Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandringsled pimpas för halv miljon

Förra året röjdes den och skyltades. Nu kommer pengar som ska lyfta Turingeleden ännu mer.

Förra året röjde och rustade Nykvarns kommun i markerna kring Vidbynäs. Ett av resultaten blev Turingeleden, en vandringsled med start vid Brygghusviken. Den sträcker sig mot Turinge kyrka och sedan vidare längs Turingens östra strand.

Redan då fanns planer på vindskydd, grillplatser och informationsskyltar om omgivningarna. Då fanns inga pengar, men nu har Länsstyrelsen beslutat att skjuta till drygt en halv miljon kronor till projektet.

Pengarna ska förutom till tre grillplatser, två vindskydd, fyra bänkbord och en mängd informationsskyltar också gå till ett par större installationer i området. Det handlar bland annat om en bro och en spång som ska underlätta framkomligheten.

Men det finns också planer på en installation med flera sandstensblock på upp till två ton som ska kringgärdas med ett trädäck och få en informationsskylt om mälarens geologi.

Mikael Essmyren, tidigare kommunekolog i Nykvarn och den som arbetat med projektet, är nöjd över att pengarna nu kommer.

– Det finns all möjlighet att utveckla det här. När det här blir klart så har vi lagt

en väldigt bra grund, säger han.