Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen: guldhjälten tackar nej till Kings

Han skrev på ett nytt kontrakt i juli – men det blir ingen Aaron Anderson i Kings. Guldhjälten kan i stället komma att lägga ned karriären.

Svenska mästarnas insiderotation såg färdig ut, med Toni Bizaca, Aaron Anderson, Nick Spires och Adam Ramstedt.

Nu står Kings i stället med ett stort hål under korgen.

Aaron Anderson återvänder nämligen inte till Kings, trots att han skrev på en förlängning i juli, utan stannar i stället kvar i USA. Och kanske blir det ingen mer basket för centerns del.

– Aaron har valt av privata skäl att vara kvar med familjen i USA och han kan kanske lägga ned basketkarriären, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson.

Den 25-årige centern har vunnit två SM-guld med Kings och under de säsongerna varit lagets främste returtagare och screensättare.

– Vi har ett ordentligt jobb att göra med att hitta hans ersättare. Det är viktigt att den spelare är precis den vi behöver, säger Andersson, och syftar på Champions League-kvalet som rivstartar säsongen.

En center kommer med all sannolikhet uppta den sjätte och sista platsen för importspelare i Kingstruppen.

Den femte? Den kan gå till amerikanen Grant Johnson, som från och med lördag kommer att provspela för Kings under ett par veckor. Johnson är en 196 centimeter lång guard eller forward som den senaste säsongen representerade litauiska Nevezis, där han snittade 8,5 poäng per match.

– Vi hoppas att vi har träffat rätt, säger Robert Andersson, som beskriver 26-årige Johnson som ”väldigt atletisk” och ”bra poänggörare”.

Två yngre spelare ser ut att lämna klubben. Dels Erik Johansson, som trots allt kan få chansen på college i höst. Om Johansson klarar NCAA:s granskning av basketrelaterade inkomster kan det bli Loyola Marymount – där Per Stümer en gång spelade – för guarden.

Dels är det forwarden Samuel Berkelund, som är aktuell för Jämtland.

– Det är viktigare för oss att Samuel gör det Samuel vill. Att han ska hitta en bra situation. Och Jämtland kan vara ett bra lag för honom, säger Andersson.