Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vallöfte ger Järna turistbyrå

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Järna får en egen turistbyrå om Socialdemokraterna vinner valet.

Valdagen närmar sig och ett sent vallöfte från Socialdemokraterna är en turistbyrå med placering i Järna.

- Vinner vi valet så kommer vi att arbeta för att Järna får sin egen turistbyrå. Det är för att uppmärksamma Södertäljes södra kommundelar, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) och berättar om tanken bakom planen:

- Järna har redan ett känt namn och besöks av mycket folk under hela året, men en turistbyrå med placering i Järna skulle bli en stark samordningsplats för att lämna mer information ifrån. Det skulle gynna Mölnbo, Hölö, Mörkö och områdena där omkring.

Boel Godner vill ta fram ett särskilt destinationsprogram för de områdena. Hon berättar att Socialdemokraterna inte har stött på motstånd i denna fråga.

- Södertälje ska vara en attraktiv plats och den här idén har vuxit fram i takt med hur de här områdena har vuxit. Det finns mycket i och kring Järna som Saltå kvarn, Kulturhuset, det närodlade… som har väckt folks intresse.

Oppositionsrådet Marita Lärnestad (M) tycker att man i stället ska bygga på det som redan finns och på så sätt vara mer ekonomisk.

- Man kan utnyttja tursitbyrån i Södertälje och genom den ta hjälp av de lokala attraktionerna som finns på plats i Järna. Här i Södertälje tar vi hjälp av exempelvis Tom Tit och Gästhamnen, i Järna skulle man kunna hyra in sig på exempelvis Kulturhuset och på andra platsen, säger Marita Lärnestad.