Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vallaskolan tvingas spara drygt två miljoner

Räknefelet på 2,5 miljoner fortsätter att påverka Vallaskolan i Enhörna. I år krävs besparingar på nära två miljoner kronor.

Vallaskolan i Enhörna har haft för stor kostym – för många lärare i förhållande till antalet barn.

Bakgrunden är ett räknefel 2014, då intäkter på 2,5 miljoner kronor räknades dubbelt. De besparingar som följde räckte inte alls och 2015 slutade med ett minus på över 3,5 miljoner.

I år ska två miljoner kronor sparas, främst på personal, men också på bland annat IT och städning. Johan Ögren (S), ordförande för kommundelsnämnden, tycker ändå inte att Enhörnaföräldrarna behöver vara oroliga.

– Jag hade aldrig godkänt åtgärdsplanen om jag hade sett att det inte går att bedriva en värdig verksamhet där man når målen. Som förälder ser jag inga bekymmer med att ha mina barn på Vallaskolan.

2016 kommer trots besparingarna att sluta på minus, men 2017 räknar man med att skolan ska ha sin ekonomi i ordning. Totalt ska personalkostnaderna minska med 3,6 miljoner kronor mellan 2015 och 2017.

Karin Marklund, förälder och medlem i lokala skolstyrelsen, litar på att ledningen sköter neddragningarna på ett bra sätt.

– Vi har fått höra att detta inte ska påverka undervisningen och barnen. Det känns tryggt, säger hon.