Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välj en annan väg, snälla

Tänk dig en skogsdunge med alla olika trädslag. Där fåglarna sjunger, från första bofinken på våren och taltrastens tjatter sommaren igenom. Du kan följa årstidernas växlingar från björkens späda skott till höstlövens färgrikedom. Här har jag valt att bo för att få uppleva naturens rikedom som ger mig harmoni och livskraft.

Anmäl text- och faktafel

Men till min stora förtvivlan och förskräckelse planerar kommunen en förlängning av Lundbygatan tvärs igenom ”min” skogsdunge till ett nytt bostadsområde som ska ligga på ”vår” fotbollsplan och upp mot Västergårds utbildningscentrum.

Enligt planen ska där finnas cirka 90 lägenheter i fem bostadshus, ett äldreboende och förskola med 100 platser. Trafik till och från planeras gå på den förlängda Lundbygatan.

Hur mycket trafik kan det röra sig om? Framför allt alla 100 barn som ska lämnas och hämtas två gånger dagligen. Förstår ni skillnaden i boendekvalitet? Är det inte fler som känner sig förtvivlade och överrumplade?

Jag ber alla planerare att tänka om. Välj en annan väg!

Ingrid på Lundbygatan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare