Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valfusk inom M utreds även i Södertälje

Uppgifterna om valfusk inom Moderaterna sprids som ringar på vattnet.
Nu ska även Söder­tälje­kretsen granskas.

Efter att en moderat riksdagskandidat i fredags medgav att han ur egen ficka betalat medlemskapet åt nya partimedlemmar och samtidigt uppmanat dem att lägga en röst för honom i partiets provval, har en utredning inom partiet tillsatts.

Enligt partiets presskontakt, Caroline Karlsson, florerar nu en mängd rykten som gör att även Södertäljekretsen ska granskas. Mer vill hon inte säga, men enligt Expressens nätupplaga ska ett stort antal nya medlemmar ha värvats i Södertälje inför provvalet och en person som pekas ut för att ha betalat nya medlemmars avgifter är fullmäktigeledamoten Metin Ataseven.

– För fyra år sedan hjälpte jag en del medlemmar som ville betala kontant. Då gick jag upp på kansliet och lämnade över pengarna, men det var inte i år, sade Metin Ataseven till Expressen.

Metin Ataseven ska samtidigt ha sagt att det absolut inte förekommit något fusk i detta provval.

När LT kontaktar Södertäljeföreningens kassör, Ulf Sundblad, kan han inte redogöra för hur partiets nya medlemmar har betalat sina medlemsavgifter utan säger att den tidigare kassören, nuvarande ordföranden, Lars Kock, fortfarande håller i det mesta.

LT har förgäves sökt både Lars Kock och Metin Ataseven.