Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfärdsbygget är ännu ett ungt projekt

Man går med i det socialdemokratiska partiet för att man tror på kollektivets kraft att lösa våra gemensamma problem, för att man vet att den individuella friheten enbart garanteras av ett gemensamt trygghetsnät som ger människor mod att pröva nya saker.

Annons

Sett över de senaste decennierna har de politiska partierna tappat i medlemsantal och det gäller även oss. Partierna har gått mot att bli kampanjmaskiner som drar igång vart fjärde år. Utrymmet för medlemmar att påverka politiken har minskat och ideologi och ärlighet har fått stryka på foten. Socialdemokratin är dock fortfarande en folkrörelse med lokala föreningar i var och vartannat bostadsområde, på arbetsplatser och i skolor.

En idédebatt som förs av hundratusentals medlemmar är socialdemokratins starkaste trumfkort när det handlar om att ta fram framtidens lösningar.

Nu handlar det om att framtidsrusta den gamla folkrörelsen, att få in nytt blod och nya idéer och att säkerställa att det även i framtiden är medlemmarna som styr den socialdemokratiska politiken. Att vi är öppna, ödmjuka och nyfikna men också principfasta och ärliga.

Den socialdemokratiska tanken om att förena människor från alla bakgrunder och samhällsklasser i kampen för ett samhälle som är bättre för alla och som inte lämnar någon efter sig är ständigt modern.

Vi är övertygade om att en klar majoritet av befolkningen delar de socialdemokratiska värderingarna. Nu är det bara upp till oss att bevisa att vi själva också gör det. Den största faran är om vi ses som ett parti bland andra, där makten har ett självändamål och där idealen är förhandlingsbara.

Socialdemokraterna ska finnas med i folks vardag, det skall vara naturligt och lätt att vända sig till de socialdemokratiska företrädarna med frågor och synpunkter.

Socialdemokratin ska skapa mötesplatser i bostadsområden, folkbilda bland gamla och unga samt vara en aktiv del av kulturlivet i samhället.

Vi tror att det är väsentligt att en större del av invånarna i Södertälje engagerar sig i uppbyggnaden av samhället och tror att de socialdemokratiska föreningarna i stadsdelarna fyller en viktig roll i återuppbyggnaden av en bred folkrörelse i Södertälje.

Vi är alla fyra nyvalda som ordförande för fyra av våra socialdemokratiska stadsdelsföreningar, vi är samtliga födda på 1980-talet men med olika bakgrunder.

Vi är arbetare, studenter och egenföretagare men samtliga drivs av samma hunger att förändra samhället till det bättre. Vi tror inte att samhällsbygget är färdigt.

Sett med perspektiv på vilket fram-tida samhälle vi vill vara med och forma är det svenska välfärdsbygget ännu ett ungt projekt.

ordf. Södertälje stads S-förening

Gabriel Blomberg

ordf. Mariekälla S-förening

Jesper Siljebrand

ordf. Brunnsäng-Grusåsens S-förening

Katja Nilsson

ordf. Järna S-förening

Alexander Lindholm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons