Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldsam pennpistolman döms

Han hade både om en ombyggd startrevolver och en pennpistol att försvara sitt amfetamin med. Dessutom attackerade 34-åringen polisen i bärsärksraseri. Nu döms han till fängelse.

Det var den 16 februari i år som polisen överrumplade den 34-årige Södertäljebon på Stenbergavägen mellan Grusåsen och Moraberg. En polis såg hur 34-åringen släppte ett föremål innan han greps. På marken hittades senare en startrevolver ombyggd till en skarp revolver laddad med fem skott av kaliber 22 lång. Inte långt från vapnet hittades 140 gram amfetamin. På sig vsiade sig mannen även ha en stilettkniv.

34-åringen förnekade att det var hans, men tingsrätten fann hans förklaringar som icke trovärdiga.

Mannen döms även för ännu ett fall av vapenbrott. I hans hem den 20 mars hittade poliserna en pennpistol på en hylla vid köket i bostaden i Östertälje. Dessutom hittades ett tillståndspliktigt slutstycke och ammunition. Det som föranledde husrannsakan var att han strax innan stoppades i en bil på Gärtunavägen drogpåverkad. I bilen hittades cirka åtta gram amfetamin.

Den 12 april brast det rejält för 34-åringen. Det var på Höglandsvägen i Södertälje, där polisen fick syn på den drogpåverkade mannen. 34-åringen blev rasande när två polismän följde efter honom och gjorde flera våldsamma utfall med knytnävarna mot dem.

Den ena polisen plockade då upp så kallad OC-spray, men råkade i tumultet spraya sin kollega i ögonen. 34-åringen däremot, tycktes opåverad av sprayen, och flög på polisen och träffade honom med ett knytnävslag i pannan. För att få stopp på den drogpåverade och rosenrasande 34-åringen tvingades polisen ta till en stoppspark för att få honom ur balans. Under rättegången berättar poliserna att de aldrig upplevt ett sådant hat och mötts av ett så hårt fysiskt motstånd. När förstärkning anlände kunde 34-åringen slutligen övermannas.

Tingsrätten dömer honom nu till fänmgelse i ett år och tre månader för narkotikabrott, vapenbrott, våld och hot mot tjänsteman och olovlig körning. Han förekommer sen tidigare under 18 avsnitt i brottsregistret. Bland annat dömdes han senast i oktober 2014 för narkotikabrott med mera, till skyddstillsyn med särskild föreskrift om narkotikaavvänjande behandling.

Läs också: Byggde revolver av startpistol