Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valborgsfirandet flyttas till Borgmästarudden – Saltsjögatan stängs av för trafik

Nu är det klart – i år flyttar Södertäljes valborgsmässofirande från Marenplan till Borgmästarudden och stadsparken. Nytt för i år är dessutom att det ska delas ut idrottspriser.
– Nu när vi inte kan vara vid Maren så kan jag inte tänka mig en bättre plats att fira valborg i Södertälje, säger centrumchefen Nina Dahlström.

Marenplan bedöms inte vara stabil nog att ta emot en större folksamling så nu flyttar evenemanget ett par kvarter bort. Nina Dahlström ser flera fördelar med den nya platsen.

– Stadsparken lutar ju lite uppåt så även de som står långt bak kommer att kunna se ner mot vattnet. Det gör man även om man står framför scenen. Dessutom kommer vi att stänga av för trafik på Saltsjögatan så det kommer finnas gott om plats för besökare, säger hon.

Själv kommer hon vara konferencier under kvällen och vårtalet håller Södertäljes nya stadsdirektör Rickard Sundbom tal till våren. För sången står som vanligt Södertälje kammarkör.

– Här ruckar vi inte på gamla fina traditioner! Men det som är nytt för i år är att vi ska dela ut flera idrottspriser.

Årets idrottsförening, årets idrottsledare, årets idrottsinitiativ och ytterligare två hemliga priser ska delas ut under kvällen som avslutas med fyrverkerier. Firandet 30 april inleds klockan 20.30.

Mer läsning: Äntligen isfritt på Maren – nu blir isflotten badflotte