Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välbesökt möte om förskolan i Järna

Närmare 200 föräldrar slöt upp vid gårdagens möte och alla är fullständigt eniga. Besparingsförslaget som ligger, när det gäller förskolorna i Järna, måste stoppas.

Det omfattande besparingsförslaget mot Järnas förskolor, som bland annat innebär nedläggning av Grodan och kraftiga personalnedskärningar, väcker mycket starka och upprörda känslor bland Järnas föräldrar.

På tisdagskvällen kom 200 personer till ett möte, bara för föräldrar, för att tillsammans diskutera hur man ska agera.

– Det var enormt stor uppslutning på mötet. Och alla är fullständigt eniga om att besparingsförslaget som ligger, och nedläggningen av Grodan, måste stoppas, säger Henrik Stridsman, en av föräldrarna som deltog på mötet.

I kväll går striden vidare när Järnas föräldrar vid ett möte på Ljungbacken träffar kommundelsordförande Hans Neideman (MP), Heléne Pettersson som är rektor för Järnas förskolor och Inger Fransson, verksamhetschef för förskolorna.

Men vid gårdagskvällens föräldrarmöte beslutade man också att omgående gå vidare med ytterligare åtgärder.  Förutom kontakt med utbildningsnämnden i Södertälje avser föräldrarna att ta kontakt med Skolverket och konsekvenserna av den redan besparingstyngda föreskoleverksamheten ska också sammanställas.