Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vakter ska få stopp på stöket i trappan

Åhlénshusets garage har blivit ett tillhåll för missbrukare och andra som söker sig undan kylan. För att få bukt med problemen har man nu återinfört patrullerande ordningsvakter i centrum.

I somras försvann de. Men från och med i går patrullerar två ordningsvakter i Södertälje centrum igen. En uppgift blir att få ordning i Åhlénshusets parkeringsgarage.

Enligt Södertälje centrumförening har folk känt sig mindre trygga i centrum sedan ordningsvakterna drogs in i somras. Föreningens Lena Schulte är därför mycket glad över att vakterna återkommer.

– Det är inte roligt om vi har en stor kampanj och kunderna landar i Åhlénshusets garage för att sedan mötas av en grupp på 15 personer som håller till i trappan.

En som har velat ha tillbaka vakterna länge är Tarja Leinonen, varuhuschef på Åhléns hon får mängder med klagomål på folksamlingen i trapphuset. Men vare sig det är ordningsvakter eller poliser som kör ut personerna i trappan kan dessa snart vara där igen.

Både Tarja Leinonen och Lena Schulte i centrumföreningen säger att det handlar om att hjälpa folk, men har inga lösningar klara, utan menar att det är kommunens ansvar att ta tag i frågan.

Sven Tillman är kommunens säkerhetschef.

– Nu flyttar vi problemet, men blir inte av med det. Vi måste samarbeta med socialtjänsten och hitta nya lösningar, säger han.

Är någonting på gång?

– Inte något konkret. Vi provar olika lösningar och när vi hittar en som är riktigt bra kommer det att märkas.

Läs mer om stöket i Åhlénstrappan i tisdagens pappers-LT.