Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vakna, pensionärer

Pensionärer i alla åldrar, tycker ni verkligen att vi blir rättvist behandlade av den nuvarande regeringen? Hur många av er tycker det?

Alltsedan början av 90-talet har pensionärerna behandlats diskriminerande. Under vårt verksamma yrkesliv avsatte vi en del av lönen till pensionen, delar av denna hålls inne både av den föregående regeringen och av alliansen.

Årets lönerörelse har gett den som arbetar cirka tre procent i löneökning – vad har vi pensionärer fått? Jo, minskade pensioner.

Detta innebär ytterligare ökade klyftor i samhället.

Ska vi svälja detta också? Svaret måste bli nej.

I Sveriges riksdag finns alldeles för få äldre personer som talar för pensionärernas sak. Pensionärer, vi som inte vill bli fråntagna våra rättigheter, vi måste tydligen bilda ett nytt parti som kan, vill, orkar, är drivande och som kan på ett rättvist sätt bevaka pensionärernas självklara rättigheter.

Pensionärernas pengar ska väl inte användas till löner åt dem som arbetar eller

vara någon sorts budgetregulator. Nu har ni möjlighet, ni politiker som suttit denna mandatperiod och beslutat över samhället och människors väl, att svara.

Colbert

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel